ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Поліція за два дні склала 355 протоколів про порушення карантину у магазинах і ресторанах

Найбільше порушень у тих регіонах, де швидко зростає кількість хворих.

Фото: npu.gov.ua

Національна поліція за дві доби склала 355 адміністративних протоколів про порушення правил карантину у торгових закладах, ресторанах і нічних клубах.

Про це повідомила пресслужба МВС.

Під час рейду поліцейські перевірили майже 3500 підприємств торгівлі, 2000 закладів громадського харчування, 850 нічних клубів і розважальних закладів.

"За результатами перевірок поліцейські склали 355 адміністративних протоколів відповідно до ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. З них 28 - на директорів розважальних закладів, 100 - на керівників підприємств громадського харчування і 227 - на директорів підприємств торгівлі", - сказано у повідомленні.

Найбільше порушень виявлено у Вінницькій, Львівській, Одеській, Тернопільській областях і у Києві.

Усього з початку карантину поліцейські склали 14 569 адміністративних протоколів і почали 176 кримінальних проваджень за порушення обмежень.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Санкція ст. 44-3 КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів для громадян і від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів для посадовців.

Нагадаємо, що недотримання карантинних правил, на думку Міністерства охорони здоров'я, призвело до високої другої хвилі епідемії коронавірусу в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram