ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київська область посилила карантин

Динаміка зростання випадків інфікування COVID-19 в області склала 51,28%, за норми не більш як 10%.

Київська область посилила карантин
Фото: Александр Рудоманов

Київська область посилила карантин з 26 червня. Таке рішення прийняла комісія з ТЕБ та НС, повідомляє Київська облдержадміністрація.

Станом на 26 червня динаміка зростання випадків інфікування COVID-19 в області склала 51,28%, за норми не більш як 10%.

Згідно з постановою, в області:

  • обмежують проведення масових заходів (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних) в приміщеннях, максимально допустиму кількість осіб - 10, за умови дотримання епідеміологічних правил; 
  • час роботи закладів громадського харчування та установ розважальної діяльності скорочують до 22 години;
  • підсилюють перевірки регулярних і нерегулярних пасажирських перевезень в міському, приміському, міжміському внутрішньообласному сполученні на дотримання протиепідемічних заходів, а також на ринках, в закладах торгівлі, харчування, дитячих дошкільних навчальних закладах.

Крім того, Київобладміністрація має намір провести роз'яснювальну роботу серед населення області через засоби масової інформації, соціальні мережі та інші канали інформації про важливість дотримання протиепідемічних заходів під час погіршення епідемічної ситуації в області.

У разі зміни показників епідемічної ситуації обласна комісія з ТЕБ та НС розгляне карантинні заходи повторно. 

Нагадаємо, 20 червня глава Київської обладміністрації Василь Володін заявив, що карантин в області можуть посилити в будь-який момент.

За даними системи моніторингу РНБО, Київська область посідає шосте місце в Україні за кількістю інфікованих (2469) після Львівської області (5004), Києва (4866), Чернівецької (4631), Рівненської (3475) і Закарпатської (2640) областей.

Раніше сьогодні глава МОЗ Максим Степанов заявив, що посилити карантин можуть в 13 областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram