ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Глава МОЗ не пов'язує зростання статистики з коронавірусу зі збільшенням тестування

Міністр назвав це "міфом, який поширюють деякі "експерти".

Глава МОЗ не пов'язує зростання статистики з коронавірусу зі збільшенням тестування
Фото: facebook/ Максим Степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що зростання захворюваності на коронавірус, який фіксують в Україні останніми тижнями, не пов'язаний зі збільшенням кількості тестувань. Про це він заявив під час брифінгу в суботу.

Міністр назвав таку інформацію "міфом, який поширюють деякі "експерти".

"Крім збільшення кількості тестів, що проходить за затвердженим механізмом, ми спостерігаємо, по-перше, збільшення кількості звернень з симптомами коронавірусної хвороби. По-друге, збільшення кількості госпіталізацій, тобто, людина опиняється в лікарні з коронавірусом і має важкий перебіг хвороби. Як наслідок, ми бачимо збільшення кількості пневмоній. Це все відбувається в червні, в період, коли кількість пневмоній істотно падає в країні, тому що це літо", - зазначив Степанов.

Хоча міністр підтвердив, що Україна дійсно наростила темпи тестування на коронавірус і надалі буде їх збільшувати.

"Так, якщо порівняти початок квітня, то це було 200-300 тестувань на добу, а сьогодні це близько 12-14 тисяч тестувань, які ми робимо на добу", - сказав Степанов.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявили 948 випадків коронавірусу. При цьому 24 людини померли, 402 - одужали.

Раніше в Україні два дні поспіль фіксували антирекорд за кількістю нових інфікованих. 24 червня зареєстрували 994 нових випадки, а 25 червня - 1109, що стало найбільшим добовим показником з початку пандемії.

Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що за дотримання карантинних заходів, кількість хворих значно рости не може. За його словами, в деяких країнах заходи пом'якшують навіть більше, ніж в Україні. Тому міністр зробив висновок, що щоденні антирекорди захворюваності в Україні відбуваються через порушення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram