ГоловнаСуспільствоВійна

Збройні формування РФ з артилерії та мінометів обстріляли позиції ООС, поранено військового

З початку доби вони порушили режим припинення вогню шість разів.

Збройні формування РФ з артилерії та мінометів обстріляли позиції ООС, поранено військового
Фото: EPA/UPG

З початку доби 26 червня збройні формування Росії на Донбасі шість разів відкривали вогонь і поранили одного українського захисника. Противник знову використовував заборонені Мінськими угодами міномети та артилерійські системи, повідомили у пресслужбі Міноборони.

Поруч з н.п. Кримське ворожі війська тричі стріляли з артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів 120 мм, які повинні перебувати за лінією бойового зіткнення. Крім цього, вони застосовували станкові протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

З мінометів 82-го калібру стріляли по Катеринівці, а проти захисників Хутора Вільний застосовували станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

Біля Шумів стріляли з автоматичних станкових гранатометів.

"Утримуючи оборону і зберігаючи контроль над ситуацією, українські військові діяли рішуче і жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свої агресивні дії", - підсумували в Міноборони.

Нагадаємо, що за минулу добу, 25 червня, збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Під час обстрілу було поранено українського військовослужбовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram