ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Степанов анонсував ще один відбір на голову НСЗУ

Призначити відібраного минулого разу кандидата не вдалося.

Степанов анонсував ще один відбір на голову НСЗУ
Фото: facebook/ Максим Степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що ще не визначився з кандидатом на голову Національної служби здоров'я.

Про це він розповів на засіданні профільного комітету в п'ятницю.

"На сьогодні можу сказати, що ... за результатами співбесід і за результатами відбору не визначена кандидатура на призначення голови Національної служби здоров'я України. Висока ймовірність того, що буде проведено ще один відбір", - сказав він.

Ще два тижні тому Степанов говорив, що "визначився з кандидатом, стосовно якого документи будуть передані в Кабмін".

За інформацією LB.ua, кандидат, з яким минулого разу визначився Степанов - це екснардеп Костянтин Яриніч, але його призначення не затвердили в Офісі президента.

Нагадаємо, попередній керівник НСЗУ Олег Петренко звільнився наприкінці 2019 року, відтоді службою керує його заступниця Оксана Мовчан.

Після відставки Петренка провели конкурс, але Степанов відхилив кандидатури всіх його учасників, тому керівника НСЗУ вирішили призначити за позаконкурсною процедурою. Ця людина повинна буде керувати службою здоров'я тимчасово. Після карантину впродовж двох місяців оголосять і проведуть повноцінний конкурс на голову НСЗУ.

Основним претендентом на посаду голови Національної служби здоров'я вважався колишній народний депутат Костянтин Яринич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram