ГоловнаСуспільствоЖиття

Китайська CRRC показала вагони, які поставить для метро Харкова

Компанія повинна поставити 40 вагонів.

Китайська CRRC показала вагони, які поставить для метро Харкова
Фото: CRRC

Китайська машинобудівельна корпорація CRRC опублікувала візуалізацію вагонів, які планує поставити Харківському метрополітену.

Про це повідомляє "Центр транспортних стратегій".

CRRC Тangshan офіційно виграла тендер на поставку рухомого складу для метро Харкова, відтак повинна поставити 40 вагонів, запасні частини, інструменти та надати додаткові послуги.

Раніше повідомляли, що розмір замовлених вагонів - 2675 мм завширшки і 3650 мм заввишки. Довжина кожного складу з п'яти таких вагонів - 96,18 м. Склади розраховані на колію 1520 мм і максимальну швидкість руху 80 км/год. Потяги не матимуть перегородок між вагонами.

Фото: CRRC

Нагадаємо, на початку червня стало відомо, що саме CRRC Тangshan виграла відкритий міжнародний тендер на поставку 8 складів метро, призначених для Харківського метрополітену. Угода повинна бути виконана за 35 місяців.

Пізніше Крюківський вагонобудівний завод заявив, що буде оскаржувати рішення тендерного комітету, яке обрало постачальником китайську компанію. Також КВБЗ уже надіслав скаргу в штаб-квартиру Європейського інвестиційного банку, який кредитує цю угоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram