ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі біля пляжу "Дельфін" зареєстрували перевищення норми нафтопродуктів у воді

Через кілька годин показник прийшов у норму.

В Одесі біля пляжу "Дельфін" зареєстрували перевищення норми нафтопродуктів у воді
Пляж "Дельфин"
Фото: BestKV.com

В Одесі в районі пляжу "Дельфін" зафіксували перевищення вмісту нафтопродуктів у Чорному морі. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на главу Державної екологічної інспекції Андрія Мальованого.

"22–23 червня інспектори разом із представниками Одеської філії ДП" АМПУ "моніторили показники забруднюючих речовин у воді. Є такі результати: 22 червня вміст нафтопродуктів зафіксовано на рівні норми (0,05 мг/дм³), 23 червня о 11 показники дещо перевищували – кількість нафтопродуктів у дм³ води містить 0,11 мг, що вдвічі більше норми", – повідомив він.

Мальований додав, що вже близько 18:45 того ж дня вміст нафтопродуктів у воді повернувся до допустимих величин.

"Держекоінспекція продовжить спостерігати за показниками в місці затонулого танкера. Про результати обов'язково повідомлю", – додав він.

Нагадаємо, що 21 червня з затонулого біля узбережжя Одеси в листопаді 2019 року танкера "Делфі" вилилося паливо, пляма поширилася в сторону пляжу з відпочивальниками.

Судно зазнало аварії біля одеського берега 22 листопада 2019 року. Танкер "Делфі" зірвало з якоря, він сів на мілину в кілометрі від берега й перекинувся. Екіпаж евакуювали. Концентрація нафтопродуктів на місці катастрофи танкера перевищила норму в 157 разів. Пізніше, поступово показники проб води почали поліпшуватися.

Міська влада обіцяла прибрати танкер до початку курортного сезону, але він досі на місці. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram