ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Найбільш уражений коронавірусом район Тернопільської області вийшов з епідемії

З 17 травня в Монастириському районі не зафіксовано жодного інфікованого.

Найбільш уражений коронавірусом район Тернопільської області вийшов з епідемії
Фото: facebook/Чернівецька обласна державна адміністрація

За останні 19 днів (з 17 травня) в Монастириському районі Тернопільської області не зафіксовано жодного інфікованого коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це повідомив голова Монастириської районної держадміністрації Павло Дронь.

"Сьогодні район вийшов зі стану епідемічної загрози і за введеного Кабміном України адаптивного карантину до 22 червня у нас є всі об'єктивні передумови (згідно з рекомендаціями МОЗ) для максимального обмеження карантинних заходів в місцях локалізації коронавірусної небезпеки, що ми і зробили", - написав Дронь у фейсбуці.

За його словами, в Монастириському районі на COVID-19. протестовано 1630 осіб. Одужали - 188 з 194-х інфікованих. Двоє дітей ще очікують повторних результатів тестів. 4 жителів району померли від коронавірусної хвороби.

"Фактично, ми першими вийшли з епідемії завдяки своєчасно вжитим штабом ефективним заходам", - вважає Дронь.

Він нагадав, що жоден адміністративний район в Україні протягом березня-квітня не був уражений коронавірусом так, як Монастириський.

"Темпи поширення інфекції, заповнення госпіталю хворими, навантаження на медперсонал тощо. Недарма ж ЗМІ назвали його "Уханем", - зазначив голова РДА.

Дронь заявив про підтримку наміру МОЗ провести на базі району всеукраїнський форум медиків з питань ефективної протидії COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram