ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли позиції ООС з розміщеної між житловими будинками важкої артилерії

Українські військові на провокації не піддалися.

У вівторок, 2 червня, російські окупаційні війська цілеспрямовано вели вогонь по позиціях українських військових з житлових кварталів населених пунктів на Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил.

Окупанти використовували заборонене Мінськими угодами озброєння.

Фото: www.facebook.com/pressjfo.news

Зокрема, окупанти випустили 13 мін 82-го калібру з північної частини села Новоласпа. З артилерійської системи 152-мм калібру, встановленої поруч з будинками мирних жителів Староласпи, ворог зробив три постріли в бік Старогнатівки.

Крім цього, російські найманці розмістили міномети калібру 82 мм на кордоні ділянки розведення №3 Петрівське і обстріляли українські опорні пункти неподалік Богданівки.

Фото: www.facebook.com/pressjfo.news

Фото: www.facebook.com/pressjfo.news

Фото: www.facebook.com/pressjfo.news

Фото: www.facebook.com/pressjfo.news

За словами українських військових, за рахунок такої провокації проросійські терористи намагалися змусити українських військових відкрити вогонь по житлових будинках. Однак Об'єднані сили на провокацію не піддалися.

"Наголошуємо, що Об'єднані сили ніколи не вели, не ведуть і не будуть вести вогонь по домівках мирних жителів і цивільній інфраструктурі. Така поведінка притаманна виключно окупаційним військам", - запевнили в штабі.

У вечірньому зведенні штабу ООС повідомлялося, що бойовики сім разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі. Один український військовий отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram