ГоловнаСуспільствоЖиття

За тиждень в Україні зафіксували майже 11 тисяч кібератак

99% з них - це мережеві атаки прикладного рівня.

За тиждень в Україні зафіксували майже 11 тисяч кібератак
Фото: http://vesti.kz

За тиждень, з 27 травня по 2 червня, система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 10 767 різних видів кібератак.

Про це повідомляється на сайті Держслужби зв'язку та захисту інформації.

Зазначається, що кількість таких атак зростає протягом останніх декількох тижнів.

"Система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 10767 різних видів атак, що на 56% більше, ніж на попередньому тижні. Більшість (99%) з них - це мережеві атаки прикладного рівня. Також були заблоковані 25 DDoS-атак, більшість з яких - на сайти Офісу президента України", - повідомили в Держспецзв'язку.

Всього системою кіберзахисту за вказаний період було зафіксовано 115459 підозрілих подій, що на 7% більше, ніж попереднього тижня. Більшість стосувалися виявлення нестандартних протоколів або подій (66%), спроб мережевого сканування (27%), виявлення мережевого трояна (3%), веб-атак (2%) і спроб отримання прав адміністратора (2%).

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA в цей період зареєструвала і опрацювала 2451 кібератаку, що на 27% менше, ніж попереднього тижня.

Більшість оброблених інцидентів належать доменній зоні UACOM (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується поширення шкідливого програмного забезпечення (94% від загальної кількості) і фішингу (4%).

Нагадаємо, з початку карантину СБУ викрила 385 інтернет-агітаторів, які поширювали фейки про COVID-19 для нагнітання паніки.

Раніше Кіберполіція попередила про фішингові атаки під виглядом інформування про коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram