ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики сім разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі у вівторок

Один військовослужбовець отримав поранення.

Бойовики сім разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі у вівторок
Фото: EPA/UPG

З початку доби російсько-окупаційні війська сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 82 мм, а також гранатомети, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Військовослужбовці Об'єднаних сил рішуче відповіли на ворожі обстріли і продовжують контролювати ситуацію на лінії зіткнення", - заявили в штабі.

По позиціях ЗСУ біля Павлополя, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", російські найманці відкривали вогонь з 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Неподалік населених пунктів Богданівка та Старогнатівка ворог випустив 20 мін 82-го калібру, а по захисниках Мар'їнки застосував снайперську зброю. Захисників Водяного загарбники обстріляли з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Північ" поблизу Майорська окупанти вели вогонь по позиціях ЗСУ з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, а опорні пункти біля Новозванівки обстріляли зі стрілецької зброї.

В результаті обстрілу один військовослужбовець отримав поранення.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на переговорах у Берліні підтвердив готовність України до широких компромісів щодо Донбасу за умови, що вони не будуть перетинати "червоних ліній".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram