ГоловнаСуспільствоЖиття

Марина Порошенко передала ІФА-тести й обладнання в реабілітаційні центри і медустанови Київської області

А також 3 монітори для проведення онлайн-уроків.

Марина Порошенко передала ІФА-тести й обладнання в реабілітаційні центри і медустанови Київської області
Фото: eurosolidarity.org

У День захисту дітей Марина Порошенко передала обладнання і засоби захисту в дитячий реабілітаційний центр та медичні заклади на Київщині.

Зокрема, Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Броварської міської ради отримав від Фонду Порошенка 3 монітори для проведення онлайн-уроків, спілкування з персоналом та онлайн включення учнів. Марина Порошенко наголосила на тому, що в умовах епідемії коронавірусу дистанційне навчання стало нагальною необхідністю.

«Ми тривалий час працюємо разом з Броварським реабілітаційним центром, у нас довга історія. Ми допомагали і в матеріально-технічному забезпеченні – зробили так, щоб запрацював ліфт, допомагали збільшити площу. Тому що в цій будівлі, коли ми почали співпрацювати, було декілька різних організацій. Зараз це вже дійсно заклад, який може повноцінно працювати, надавати реабілітаційні та розвиткові послуги дітям з інвалідністю в повному обсязі», – розповіла Марина Порошенко.

Крім того, Марина Порошенко передала 400 швейцарських ІФА-тестів для визначення наявності антитіл до COVID-19, 5 пульсоксиметрів і 150 захисних костюмів для медиків Центру сімейної медицини Амбулаторії №7 і Станції екстреної допомоги Броварської багатопрофільної клінічної лікарні.

«На сьогодні ми дійсно спостерігаємо таку ситуацію, коли під загрозою передусім опинилися медичні працівники, тому що вони першими контактують із хворими. На жаль, немає достатнього забезпечення засобами захисту», – сказала Марина Порошенко.

Вона зазначила, що передано костюми високої якості, багаторазові, сертифіковані. «Вони є надійними, і я сподіваюся, що стануть у нагоді. Сподіваюся, що вони допоможуть захистити здоров'я ваших працівників. Думаю, що спільними зусиллями ми зможемо локалізувати цю проблему, зможемо зробити так, щоб у разі другої чи третьої хвилі коронавірусу ми були вже більш підготовленими та забезпеченими усім необхідним», - зазначила Марина Порошенко.

При цьому вона додала, що швейцарські високоточні ІФА-тести компанії Roche були доставлені Фондом Порошенка наприкінці минулого тижня в Україну, а вже з понеділка їх розвозять по всій Україні. Вона наголосила на важливості використання цих тестів для якнайшвидшого тестування, зокрема, лікарів, які є першими в групі ризику через постійний контакт з хворими на коронавірус, членами їхніх сімей, а також донорів крові.

Всього з початку пандемії у Порошенка вже витратили на допомогу лікарням, медикам і людям з уразливих груп 100 млн гривень. У 2019 році були реалізовані соціальні та благодійні проєкти на суму 200 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram