ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві та області за першу добу автофіксації швидкості авто виявили 57,9 тис. порушників ПДР

Камери встановлені в місцях концентрації ДТП.

У Києві й області за першу добу (1 червня) роботи системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху було зареєстровано 57 880 випадків перевищення встановлених обмежень швидкості. Про це повідомили в Патрульній поліції Києва.

"Відеокамери встановлені в Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з важким наслідками", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, закон, яким вводиться автоматична фотозйомка і відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, набув чинності ще на початку серпня 2015 року. На його реалізацію знадобилося майже п'ять років.

Документ передбачає, що адміністративну відповідальність за порушення на дорогах, зафіксовані в автоматичному режимі за допомогою технічних засобів фото- і відеозйомки, несуть юридичні та фізичні особи, за якими зареєстровано транспортний засіб.

Повноцінний запуск системи спочатку планували здійснити 20 травня, але пізніше перенесли на 1 червня.

За перші 8 хвилин запуску системи зафіксували 262 випадки перевищення швидкості. 45 камер налаштовані в Києві на 103 км/год.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram