ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Фонд Порошенка передав у лікарню Охматдит 3 тисячі швейцарських ІФА-тестів

А також захисні костюми і пульсоксиметри.

Фонд Порошенка передав у лікарню Охматдит 3 тисячі швейцарських ІФА-тестів
Фото: eurosolidarity.org

Три тисячі ІФА-тестів для визначення наявності антитіл на коронавірус виробництва швейцарської компанії Roche, 100 захисних костюмів і 20 пульсоксиметрів передали Петро й Марина Порошенки в Національну дитячу спеціалізовану лікарню Охматдит.

«Ми будемо тестувати всіх наших співробітників. Це дуже важливо, оскільки поряд із дитиною, звичайно, що персонал має бути здоровим. Будемо тестувати не лише лікарів. Це будуть і медичні сестри, санітарки, інший персонал, який є дотичним до дітей. Також ми будемо використовувати тести і для батьків, у яких є показання. Вони часто хочуть перебувати поруч із дітками, і нам важливо знати, що батьки здорові. Це попередить занесення коронавірусної хвороби в лікарню. До цього в нас жодного випадку серед наших пацієнтів не було. Ми маємо такий інфекційний контроль у лікарні досить суворий, і, на щастя, жодного випадку в наших діток не було. Ми щиро вдячні вам», – сказала заступник головного лікаря Марина Шкурко.

Експрезидент Петро Порошенко зазначив, що рішення закупити тести фонд прийняв після того, як стало зрозуміло, що масштабне тестування на коронавірус, обіцяне владою ще в березні, залишилося тільки на рівні обіцянок.

«Ще 20 березня на всю країну було наголошено, що в Україну протягом наступних 48 годин прибуває 10 мільйонів тестів, і всі будуть завалені цими тестами, і все буде зроблено. Як зазвичай це були обіцянки-цяцянки, а ті, що були кілька сотень завезені, виявилися неякісними, від них відмовилися в усьому світі і їх не можна було використовувати», – нагадав Петро Порошенко.

«Найперше треба тестувати лікарів, й особливо дитячих лікарів. Бо ті, хто підходять до хворих дітей, особливо тих, хто хворіє на онкозахворювання, хвороби крові, донорів пацієнтів – безумовно в першу чергу й без будь-яких обмежень мають користуватися високоякісними і швидкими тестами. Я щасливий, що в Охматдиті є відповідна лабораторія й буде достатня кількість тестів, які можуть використовуватися», – зазначив Петро Порошенко.

Додатково до тестів були передані й захисні костюми й пульсоксиметри.

Як відомо, загальні витрати компаній родини Порошенків на благодійність і соціальні проєкти у 2019 році склали майже двісті мільйонів гривень. А у 2020 році більше ніж сто мільйонів гривень було витрачено на боротьбу з пандемією коронавірусу. Зокрема, Фонд Порошенка разом із компанією Рошен і волонтерами закупили більше ніж 130 000 захисних костюмів для медиків, 10000 антивірусних окулярів, профінансували закупівлю, ремонт і забезпечення розхідниками більш як 50 апаратів ШВЛ, оплатили понад 50 000 продуктових наборів для людей з уразливих категорій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram