ГоловнаСуспільствоВійна

Українська сторона СЦКК заявила про нові провокації окупаційних військ на Донбасі

У Донецькій області противник розмістив 62 танки.

Українська сторона СЦКК заявила про нові провокації окупаційних військ на Донбасі
Миссия ОБСЕ проводит плановый мониторинг режима прекращения огня на линии соприкосновения вооруженных сил Нагорно-Карабахской Ре
Фото: tert.am

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) продовжує фіксувати факти порушення Росією Мінських угод. Про це повідомили на сторінці штабу Операції Об'єднаних сил у Facebook.

Зокрема, окупаційні війська навмисне роблять провокаційні обстріли ділянок розведення й населених пунктів і відмовляють патрулям СММ ОБСЄ в доступі до непідконтрольних уряду України територій.

"Постійно фіксуються порушення наявних домовленостей щодо відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Усі ці факти підтверджують представники СММ ОБСЄ у своїх звітах", – йдеться в повідомленні.

Минулого тижня спостерігачі української сторони СЦКК зафіксували обстріл біля Авдіївки, у результаті чого було пошкоджено житловий будинок. Крім того, безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував на непідконтрольній уряду України території поруч із Терновим Донецької області розміщення трьох реактивних систем залпового вогню і 62 танки Т-72Б і Т-64.

"Для приховування від патрулів СММ розміщення військової техніки з порушенням Мінських домовленостей на непідконтрольній уряду України території російські окупанти систематично заважають діяльності СММ ОБСЄ, посилаючись на поширення коронавірусу або на необґрунтовані накази їх командирів. З початку 2020 року зафіксовано вже понад 452 таких випадків", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Україні констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram