ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Україна не розробляє вакцини від COVID-19, - Ляшко

Спочатку треба інвестувати в розробку лабораторних потужностей.

Україна не розробляє вакцини від COVID-19, - Ляшко
Фото: molbuk.ua

Україна не розробляє вакцини проти коронавірусної інфекції, оскільки в країні немає необхідних для цього лабораторних потужностей. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, українське МОЗ зверталося до Академії медичних наук і Академії наук щодо можливості розробки власної вакцини проти COVID-19, але в обох випадках отримали відповідь "ні".

"Ми зверталися до Академії медичних наук, в Академію наук з питанням, чи можна в Україні сподіватися на розробку вакцини. Наші академії відповіли, що нам треба спочатку інвестувати в розробку лабораторних потужностей, на яких можна проводити ці дослідження, а потім вже говорити про повноцінну розробку власної вакцини", - сказав головний санлікар.

Ляшко також розповів, що в світі ведеться близько 70 розробок вакцини проти коронавірусу. Деякі з них вже вийшли на другу і третю стадії клінічних досліджень.

Нагадаємо, Ляшко в інтерв'ю LB.ua повідомив, що Зеленський пообіцяв українським вченим один мільйон доларів за створення вакцини від COVID-19.

Раніше в США заявили, що вісім вакцин від COVID-19 можуть бути готові "пізньої осені".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram