ГоловнаСуспільствоЖиття

Рух через пункт пропуску "Тиса" відновили

До протестувальників виїхав глава Держприкордонслужби.

Рух через пункт пропуску "Тиса" відновили
Фото: dpsu.gov.ua

У Закарпатській області відновили рух через пункт пропуску "Тиса" на кордоні з Угорщиною, який з ранку неділі блокували водії, що не бажають проходити додаткових перевірок.

Спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що на місце виїхав глава відомства Сергій Дейнеко, передає РБК-Україна.

За словами спікера, невдоволення людей, які заблокували в'їзд і виїзд у пункт пропуску, було пов'язане з оформленням окремих транспортних засобів, які перевозять в Україну товари та вантажі.

"Зараз ситуація, коли блокувалися під'їзди до пунктів пропуску, через що фактично були припинені будь-які оформлення як на в'їзд, так і на виїзд, локалізована. Пропускні операції в пункті пропуску поновилися", - сказав Демченко.

Також він розповів, що учасники протесту намагалися провокувати прикордонників, у зв'язку з чим на місце відправили додаткові сили прикордонної служби.

"Люди були вкрай незадоволені, намагалися провокувати прикордонників у сенсі фізичного впливу на військовослужбовців. На цю мить ситуація стабілізувалася. На місце з Києва вирушив голова ДПСУ, щоб розібратися в ситуації і щоб не допустити будь-яких провокацій", - повідомив Демченко.

В результаті інциденту порушень перетину держкордону не відбулося. На місці досі перебувають люди, які очікують оформлення транспортних засобів.

Нагадаємо, увечері 30 травня прикордонники повідомили, що на пункті пропуску "Тиса" зібралися водії транспортних засобів, які займаються перевезенням посилок на замовлення без відповідних дозволів, і відмовляються письмово декларувати товари, що переміщуються.

31 травня водії заблокували пункт пропуску, протестуючи проти додаткових перевірок.

Причиною стало рішення голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова від 27 травня про створення мобільних груп для перевірки посилок громадян, що в'їжджають на територію України. У дорученні зазначено, що так обласна влада намагається боротися із ввезенням комерційних товарів приватними підприємцями і контрабандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram