ГоловнаСуспільствоЖиття

У Вінницькій області заборонили відновлення пасажирських перевезень з 1 червня

В області побоюються збільшення захворюваності під час поминальних днів після Трійці.

У Вінницькій області заборонили відновлення пасажирських перевезень з 1 червня
Фото: Lb.ua

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Вінницькій області заборонила перевозити пасажирів залізничним транспортом і міжобласними автобусами з 1 червня, як це було передбачено черговим етапом послаблення карантину.

Про це йдеться в протоколі №34 Вінницької ОДА, передає місцеве видання Vlasno.

Потяги на станціях Козятин, Калинівка, Вінниця, Жмеринка та інших, які розташовані на території області, зупинятися не будуть, зазначено в документі.

"З огляду на те, що найближчим часом відбудуться поминальні дні (свято Трійці - 7 червня), відкриття транспортного сполучення може призвести до збільшення кількості приїжджих з інших областей і погіршення епідситуації", - повідомили в Департаменті охорони здоров'я Вінницької ОДА.

Зазначається, що розширення сполучення з іншими регіонами, особливо з тими, у яких захворюваність значно вища, ніж на території області, може призвести до збільшення кількості нових випадків на 40-60%. А це своєю чергою перевищить рівень захворюваності, за якого дозволено послабити карантинні заходи.

Відновлення пасажирських перевезень в області комісія розгляне 15 червня.

Зазначимо, за даними МОЗ на 31 травня, Вінницька область входить до переліку регіонів, в яких можна пом'якшувати карантин.

Нагадаємо, Кабмін з 18 березня зупинив всі міжміські пасажирські перевезення у зв'язку з поширенням коронавірусу. З 22 травня в Україні почав діяти адаптивний карантин. У регіонах зі сприятливою епідемічною ситуацією дозволили послабити протиепідемічні заходи.

З 1 червня, зокрема, дозволяється перевезення пасажирів залізничним транспортом у всіх видах внутрішнього сполучення та міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом.

"Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на 35 поїздів далекого прямування. Рух відновлять понад 200 електричок у 10 областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram