ГоловнаСуспільствоПодії

У ЗСУ заявили про викрадення військового з поста на адмінкордоні з Кримом (оновлено)

Зник військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський.

У ЗСУ заявили про викрадення військового з поста на адмінкордоні з Кримом (оновлено)
Фото: http://qha.com.ua

У Збройних силах України заявили про викрадення військовослужбовця зі спостережного поста на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим. Про це повідомили у Військовій службі правопорядку ЗСУ.

Інцидент стався 30 травня близько 5 години ранку.

"У районі півострова Чонгар під час несення служби на спостережному посту було виявлено відсутність військовослужбовця одного з підрозділів Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Пошукові заходи не дали результатів. Військовослужбовець на телефонні дзвінки не відповідає, його місцеперебування невідоме.

За попередньою інформацією, військовослужбовця викрали під час несення служби. Неподалік спостережного поста були виявлені сліди боротьби з невідомими особами.

У ЗСУ зазначили, що вживають усіх необхідних заходів для встановлення місця перебування військовослужбовця.

Матеріали про подію передали в правоохоронні органи.

Оновлення 16:40. Біля адмінкордону з анексованим Кримом зник військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський. Про це сайту Крим.Реалії повідомив начальник служби зі зв'язків з громадськістю командування десантно-штурмових військ ЗСУ Валентин Шевченко.

За його словами, Добринський перебував на одному з військових об'єктів приблизно за тисячу метрів від анексованого півострова.

"Особовий склад, який залучений до несення служби в цьому районі, має зі собою зброю, боєприпаси та засоби радіозв'язку. На цих військових об'єктах проводилося чергування по кілька військовослужбовців. Зброя та амуніція військовослужбовця в наявності", - розповів начальник служби зі зв'язків з громадськістю.

Він зазначив, що разом з Євгеном Добринським на посту було ще кілька українських військових.

Нагадаємо, наприкінці квітня СБУ задокументувала факт незаконного затримання молодшого сержанта Держприкордонслужби України представниками ФСБ РФ на адмінкордоні з Кримом. Спецслужба РФ намагалася завербувати українця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram