ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Скільки коштує ЕКО в Україні у 2020 році

Говорячи про вартість ЕКО, не можна назвати конкретну й остаточну суму. Швидше, це узагальнююче поняття, цілий комплекс послуг, який призводить до довгоочікуваної вагітності.

А ось що входить у цей комплекс, залежить від конкретної ситуації – стану здоров'я жінки й чоловіка, загальних показників пари, необхідної підготовки.

Точну суму пацієнти репродуктивних клінік дізнаються вже після обстеження й консультації в лікарів. Якщо цікавить вигідна і виправдана ціна на екстракорпоральне запліднення в Україні, має сенс звернутися в Клініку Професора Феськова. У ній передбачено кілька програм із різними цінами. Наведемо кілька прикладів.

Пакет послуг для жінок до 33 років включно

У Клініці Феськова він називається «Молодіжний» і передбачає участь пацієнтів, які звертаються за допомогою в перший раз або повторно. Вартість самого пакету на червень 2020 року становить 42 тис. гривень. Це не остаточна сума за всі процедури – може знадобитися плата за додаткові послуги, але від вартості пакета вже можна відштовхуватися.

ЕКО, ЕКО + ІКСІ з медикаментами й без

Як звичайні пакети ЕКО, так і пакети ЕКО + ІКСІ можуть включати медикаменти або продаватися без них. Ось три варіанти:

● ЕКО без медикаментів – 28 тис. гривень.

● ЕКО + ІКСІ без медикаментів – 36,5 тис. гривень.

● ЕКО + ІКСІ з медикаментами – 50 тис. гривень.

Будьте уважні: ціни, зазначені в прикладах, округлені до більшого значення, тому в прайсі клініки можуть бути незначні відмінності (на червень 2020).

Гарантоване ЕКО з медикаментами

Одна з найважливіших послуг клініки – це пакет із безліччю спроб до настання довгоочікуваної вагітності. Цей варіант називають гарантованим. Він включає медикаменти, обстеження, підготовку й безліч інших компонентів. Оскільки можуть бути індивідуальні моменти, сума встановлюється від мінімального показника. Зараз вона становить від 290 тис. гривень. Сума змінюється й залежно від того, який термін спостереження вагітності обраний клієнтами. Після зачаття лікарі можуть супроводжувати протягом 5, 12 тижнів або ж до самих пологів. 

Це далеко не всі варіанти пакетів і послуг, які є в клініці. Залежно від комбінації тих маніпуляцій, які будуть проводитися, цінник рухається в одну або іншу сторону. Для отримання більш точних даних рекомендується звернутися в центр, пройти обстеження, й отримати коментарі фахівців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram