ГоловнаСуспільствоПодії

Херсонська поліція повідомила про підозру в рейдерстві депутату райради

Підозрюваний нібито намагався віджати фірму коллаборанта Німетуллаєва.

Херсонська поліція повідомила про підозру в рейдерстві депутату райради
Фото: facebook.com/khersonpolice.official

Слідчі поліції у Херсонській області в суботу повідомили про підозру депутату Новотроїцької районої ради за фактом протиправного заволодіння майном приватного підприємства "ЧОП Чонгар". Зараз вирішується питання про обрання фігуранту відповідного запобіжного заходу.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що рейдерське захоплення великого фермерського господарства в Генічеському районі сталося у лютому 2019 року. У власності підприємства знаходилося 38 одиниць сільськогосподарської техніки, а в оренді - близько 2500 гектарів землі.

Фото: facebook.com/khersonpolice.official

Підозрюваний, який є посадовою особою, використовуючи підроблені документи, тоді заволодів корпоративними правами "ЧОП Чонгар". Чоловік особисто доставив їх до відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб Херсонської міської ради, перереєстрував підприємство на своє ім'я, змінивши при цьому місце його реєстрації. Чиновник завдав шкоди підприємству на суму майже 1,5 мільйона гривень.

Зараз слідчі обласного главку поліції, під процесуальним керівництвом органів прокуратури, зібрали докази причетності депутата райради до вчинення зазначених злочинів. За час досудового розслідування, на підставі наказу Міністерства юстиції України, скасовані реєстраційні дії з перереєстрації корпоративних прав та поновлено права потерпілих щодо власності.

Фото: facebook.com/khersonpolice.official

Як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, за вказаними фактами були розпочаті кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) і ч.4 ст.358 (підробка документів , печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває і перебуває на контролі керівництва обласної поліції і прокуратури.

Фірма "ЧОП Чонгар" належить родині коллаборанта Сейтумера Німетуллаєва, який у 2014 році виїхав з Херсонської області до Криму, де очолив організацію "Кирим бірлігі".

За даними аналітичної системи YouControl, у лютому 2019 року тимчасовим керівником "ЧОП Чонгар" був Шевхі Кайбуллаєв, який зараз є депутатом Новотроїцької райради.

Через місяць на посаду керівника фірми повернулася Надіє Німетуллаєва, дружина Сейтумера Німетуллаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram