ГоловнаСуспільствоЖиття

Завод імені Малишева звільнив заступника директора Поляха, який чекав "танки РФ у Харкові"

Колишній міліціонер Вадим Полях, який в 2014 втік до РФ і намагався влаштуватися в місцеву поліцію, кілька місяців мав доступ до держтаємниці.

Завод імені Малишева звільнив заступника директора Поляха, який чекав "танки РФ у Харкові"
Фото: Вадим Полях

Генеральний директор Харківського заводу імені Малишева 29 травня звільнив директора з безпеки цього бронетанкового підприємства. Це сталося внаслідок публікації журналіста Юрія Бутусова, який оприлюднив раніше невідому інформацію щодо Вадима Поляха, інформує пресслужба ДП "Укроборонпром".

"Нововиявлені дані з біографії ексспівробітника були встановлені спеціальними перевірками на момент призначення його на посаду", - йдеться в повідомленні.

За інформацією заводу, звільнений директор з безпеки був призначений на посаду на початку року після проведення кадрового відбору та спеціальної перевірки, здійснюваної, в тому числі, Службою безпеки України та поліграфічного дослідження. Обидві перевірки не виявили інформації компрометуючого характеру.

"Виявлена інформація щодо ексспівробітника буде передана в Службу безпеки України, також керівництво заводу ініціювало в СБУ перевірку діяльності колишнього директора з безпеки і проводить службове розслідування у відповідних підрозділах", - повідомляють в "Укроборонпромі".

Колишній міліціонер Вадим Полях, який в 2014 році втік до Росії і намагався влаштуватися в місцеву поліцію, кілька місяців пропрацював на Харківському бронетанковому заводі директором з безпеки, маючи доступ до держтаємниці, пише журналіст Юрій Бутусов у фейсбуці.

За його словами, 28 травня в одному з блогів, який ведуть "в інтересах спецслужб РФ", виклали інтерв'ю з Поляхом російському виданню Орел-регіон від 2014 року, в якому той говорить в руслі російської пропаганди, розповідаючи про "націоналістів" і про те , що "чекає танки РФ в Харкові".

Він також говорить, що отримує посвідку на проживання в РФ, має намір працювати в управлінні МВС Орловської області РФ і вже домовлявся з начальником міліції області Савенковим.

Незважаючи на це інтерв'ю, Полях зумів пройти перевірку під час працевлаштування на завод.

Журналіст зазначає, що опублікування матеріалу про його перебування в РФ і навмисне засвічення контактів говорить про те що Полях "навряд чи був російським резидентом", однак "напевно міг мати несанкціоновані контакти з Росією і бути джерелом витоку державної таємниці з військового заводу". За його словами, приховування Поляхом інформації під час працевлаштування "однозначно вказує на спробу зберегти відносини з РФ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram