ГоловнаСуспільствоПодії

Аваков пообіцяв жорстоко покарати винуватців перестрілки в Броварах

Щодо організаторів цих заворушень буде відкрито окреме провадження.

Аваков пообіцяв жорстоко покарати винуватців перестрілки в Броварах
Фото: Пресс-служба Кабмина

Поліція класифікує перестрілку в Броварах Київської області як тяжкий злочин, вчинений групою осіб. Всі винні в події будуть жорстоко покарані.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив у відеозверненні, опублікованому на офіційному сайті МВС України.

"Щодо організаторів цих заворушень буде відкрито окреме провадження, крім цього поліція перевірить прозорість тендерів на розподіл квот на перевезення посадовими особами обласної влади, де інтереси перевізників ставляться, на жаль, вище від інтересів людей", - сказав глава МВС.

За його словами, деталі злочину знає президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Наше завдання, щоб всі, хто продемонстрував вседозволеність і став учасником злочину, отримали суворе покарання. Я особисто буду інформувати громадськість про деталі розслідування цієї справи", - наголосив Аваков.

Він підтвердив озвучену раніше поліцією причину інциденту - конфлікт між двома перевізниками в Київській області.

"Між Броварами та Києвом щодня курсує низка маршрутних таксі. Вартість квитка в середньому - 14 гривень. Це 600 тисяч гривень заробітку на день, а за рік - близько 220 млн гривень. Цей ринок пасажирських перевезень ділять між собою дві групи: частина перевезень - легальна. Частина, яку здійснюють обидва перевізники - ні. Саме за ці кошти для з'ясування стосунків між собою вони найняли бандитів і "забили стрілу", як у 90-ті, яка закінчилася стріляниною в житловому масиві Броварів. Троє учасників перестрілки зараз з вогнепальними пораненнями перебувають у лікарні, їхньому життю нічого не загрожує. Мені шкода, що більшість з них - це молоді хлопці, які вирішили побути найманцями і заробити по 800 гривень за день. Мій обов'язок зробити так, щоб всі ці бандити сіли у в'язницю", - наголосив глава МВС.

Раніше повідомлялося, що поліція затримала 28 учасників стрілянини в Броварах, 22 з них пред'явили обвинувачення. Завтра їм буде вручено підозру.

В учасників інциденту вилучено 6 одиниць транспорту та 16 одиниць вогнепальної зброї.

У бійці зі стріляниною брали участь 67 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram