ГоловнаСуспільствоПодії

Перестрілка у Броварах сталася через розподіл пасажиропотоку, - поліція

Затримано 24 учасників події.

Перестрілка у Броварах сталася через розподіл пасажиропотоку, - поліція
Фото: kv.npu.gov.ua

У поліції Київської області заявили, що стрілянина у Броварах сталася через розподіл пасажиропотоку між перевізниками.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

"Встановлено, що за напрямком "Бровари - Київ" працює маршрут №701, який обслуговує Броварське ТОВ "Союзавто", та маршрут №706 ТОВ "Євроавтоальянс", власниками якого є підприємці з Києва. Під час проведення оперативних заходів поліція встановила, що правопорушники приїхали зі зброєю в Бровари вранці, 29 травня, в період з 6:30 до 7:00 год з боку Києва. Після стрілянини озброєні чоловіки відразу зникли з місця події на автомобілях, які поліція оперативно оголосила в розшук", - йдеться в повідомленні.

У поліції уточнили, що на місці події було затримано 11 озброєних осіб і вилучено три автомобілі. Пізніше на території Вінницької та Житомирської областей затримали ще 13 учасників збройного конфлікту.

"Після проведення першочергових слідчих дій підтвердилася інформація, що стрілянина в Броварах сталася через розподіл пасажиропотоку", - заявили в поліції.

Тривають заходи щодо встановлення та затримання інших учасників події.

Нагадаємо, вранці 29 травня на вулицях міста Бровари біля Києва сталася перестрілка, з травматичної зброї були поранені троє людей. За попередніми даними, конфлікт виник між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями між Києвом і Броварами.

Спочатку слідчі відкрили три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї; умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю. Пізніше дії учасників перестрілки в Броварах додатково кваліфікували як замах на вбивство двох і більше осіб.

Конфліктом зацікавився президент Володимир Зеленський, який викликав на доповідь міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram