ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна і Австрія можуть відновити авіасполучення з 23 червня

Для цього обидві країни повинні зняти заборону на перельоти і обмеження на в'їзд громадян.

Україна і Австрія можуть відновити авіасполучення з 23 червня
Фото: Facebook Ukraine International Airlines UIA

Австрія та Україна можуть відновити авіасполучення після вівторка, 23 червня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба.

"Є ймовірність, що польоти відновлять після 23 червня. За умови, що обидві країни на той час "відкриються" одне для одного і в питанні повітряного простору, і щодо зняття обмежень на в'їзд громадян", – повідомив він.

Посол України в Австрії додав, що бажання відновити перельоти між країнами є, але важливо, щоб Україна пройшла умовний пік пандемії.

Нагадаємо, що 27 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що пасажирські авіаперельоти попередньо планують відновити з 15 червня.

Авіакомпанія МАУ заявила, що планує відновити середньомагістральні рейси в інші країни з 15 червня, а далекомагістральні – з квітня 2021 року.

Водночас бажаючі виїхати до країн ЄС і Молдову вже можуть зробити це за допомогою автотранспорту – з півночі 29 травня відкрили 66 пунктів пропуску. Однак варто враховувати, що поки працюють не всі КПП в країнах, що межують з Україною. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram