ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі окупаційні війська сім разів відкривали вогонь

Вони знову застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети.

За добу на Донбасі окупаційні війська сім разів відкривали вогонь
Фото: EPA/UPG

За 28 травня озброєні формування Росії на Донбасі сім разів відкривали вогонь, зокрема із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 і 120 мм. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони України.

Біля Павлополя використовували станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети. Поруч із Широкиним стріляли з мінометів калібру 82 мм, біля Старогнатівки – з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Біля Кримського агресор двічі застосовував міномети калібру 120 мм, випустивши 13 мін, також стріляв з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

В околицях Богданівки окупанти відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Українські захисники вжили заходів для припинення вогню з боку збройних формувань РФ, після чого загарбники відмовилися від подальшої активності. Згідно з даними розвідки, 28 травня наші воїни ліквідували 1 й поранили 4 окупантів. Також знищили один міномет", – йдеться в повідомленні.

Втрат серед військових ООС немає.

Від початку цієї доби російські збройні формування влаштували обстріл неподалік Богданівки з кулеметів та стрілецької зброї.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський 28 травня підписав указ про нагородження полковника Юрія Межакова орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня (посмертно).

Командир 1 окремої танкової Сіверської бригади підполковник Юрій Межаков помер 28 травня в зоні проведення Операції об'єднаних сил. У нього зупинилося серце. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram