ГоловнаСуспільствоЖиття

МАУ планує відновити міжнародні середньомагістральні рейси з 15 червня, далекомагістральні - з квітня 2021

У компанії очікують падіння пасажиропотоку.

МАУ планує відновити міжнародні середньомагістральні рейси з 15 червня, далекомагістральні - з квітня 2021
Фото: www.investgazeta.net

"Міжнародні авіалінії України" (МАУ) планують відновити середньомагістральні рейси в інші країни з 15 червня, а далекомагістральні - з квітня 2021 року. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на пресслужбу компанії.

"На початковому етапі рестарту - до квітня 2021 року - перевізник планує виконувати міжнародні середньомагістральні point-to-point рейси, здатні демонструвати високе завантаження без підтримки транзиту, а також відновити внутрішні рейси", - йдеться в заяві.

Після нормалізації трафіку МАУ мають намір відновити мінімальну міжнародну мережу. За прогнозами авіакомпанії, після відновлення авіасполучення їх пасажиропотік скоротиться приблизно на 46%, до 1,9 млн пасажирів. Для порівняння: за період від початку року до введення карантину в березні послугами МАУ скористалися 986 000 пасажирів.

При цьому далекомагістральний флот МАУ буде скорочений зважаючи на потреби першого етапу відновлення.

"Надалі буде прийматися рішення щодо потреби розширення парку широкофюзеляжних літаків з урахуванням наявності трафіку і залежно від зміненої кон'юнктури ринку - падіння попиту на літаки такого типу", - пояснила компанія.

Нагадаємо, 27 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що пасажирські авіаперельоти попередньо планують відновити з 15 червня. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram