ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Фонд Порошенка почав доставляти в регіони ІФА-тести для визначення наявності антитіл до COVID-19

Швейцарські ІФА-тести La Roche мають високу специфічність (99.2%) і 100% чутливість до коронавірусу.

Фонд Порошенка почав доставляти в регіони ІФА-тести для визначення наявності антитіл до COVID-19
Фото: eurosolidarity.org

В Україну доставили 43 тисячі високоякісних ІФА-тестів для визначення наявності антитіл до COVID-19, які Фонд Порошенка з волонтерами вже передають у медзаклади. Тести виробництва швейцарської корпорації La Roche, яка є одним зі світових лідерів у сфері біотехнологій, будуть відправлені найперше в регіони України, де зафіксована найбільша кількість інфікованих. Про це повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність".

Надалі широкомасштабне тестування заплановане і в інших регіонах України.

Швейцарські ІФА-тести La Roche мають високу специфічність (99.2%) та 100% чутливість до коронавірусу.

“Завдяки масштабному тестуванню можна також виявити потенційних донорів плазми крові. Плазма тих, хто перехворів, може бути використана для лікування тяжкохворих на коронавірус. А створення препаратів із такої плазми є одним із найбільш перспективних напрямків у розробці ліків проти коронавірусу, і наразі є глобальним трендом”, - говориться в повідомленні.

Тестування здійснюватимуть безкоштовно. Найперше тестуватимуть категорії громадян, які перебувають в групі ризику, зокрема медичних працівників та членів їхніх родин, громадян із вразливих категорій, потенційних донорів плазми крові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram