ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Зеленський: "Волонтери могли б нагадувати людям про необхідність соціальної дистанції, носіння масок"

Президент підтримав ідею впровадження італійського досвіду.

Зеленський: "Волонтери могли б нагадувати людям про необхідність соціальної дистанції, носіння масок"
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підтримав ідею залучення волонтерів на час виходу з карантину. Про це повідомили в пресслужбі ОПУ.

Про італійський досвід залучення добровольців для допомоги в дотриманні заходів безпеки розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Це дуже хороша ідея. Підтримую її втілення в Україні. Волонтери могли б нагадувати людям про необхідність соціальної дистанції, носіння масок. Таким чином, виходячи з карантину, ми пам'ятали б, що загроза все ще існує і необхідно дотримуватися правил безпеки", - сказав Володимир Зеленський.

Також він підтримав страхування для лікарів, які борються з коронавірусом.

"Ми говорили про хороший приклад Луганської облдержадміністрації, яка застрахувала всіх медиків, які працюють на передовій. Я вже зазначав, що це потрібно втілити по всій Україні. Будь ласка, зберіть усі документи, які дозволять зрозуміти, коли наші лікарі будуть застраховані", - звернувся президент до міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова.

Нагадаємо, що в парламент було внесено законопроєкт, який передбачає страхування медиків, залучених до боротьби з COVID-19. Однак парламент проголосував за альтернативний документ, згідно з яким медики можуть отримати виплати тільки в разі смерті або інвалідності, спричинені коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram