ГоловнаСуспільствоПодії

Захисники Протасового Яру вийшли на протест до Київради

Кличка закликали відреагувати на забудову зеленої зони.

Фото: Макс Требухов

Біля Київської міської ради у вівторок, 26 травня, зібралися близько трьох десятків активістів, які протестують проти знищення Протасового Яру на Солом'янці. Як повідомляє кореспондент LB.ua, вони провели невеликий мітинг, на якому закликали повернути яру статус "зеленої зони".

Протести проти забудови Протасового Яру тривають з весни 2019 року, коли жителі побачили вирубку лісу і будівництво бетонного паркану. Забудовник - дніпровська компанія "Дайтона Груп". Проєкт передбачає будівництво висоток на місці зеленої зони.

Активісти закликали Київраду проголосувати за зміну цільового призначення земділянок, де збираються будувати, на "зелену зону". Також вони вимагають скасувати згоду на продовження оренди земельної ділянки в Протасовому Яру компанією "Бора" до 2022 року і публічно заявити, що Київрада не давала згоди на суборенду ділянки "Дайтоні Груп".

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

"Публічна позиція Віталія Кличка і перераховані вище рішення Київради, в разі їх прийняття, стануть першим блоком вирішення проблем Протасового Яру, які накопичувалися з 2001 року за сприяння колишніх міських голів і мовчазної згоди нинішнього", - йдеться в анонсі заходу.

У перспективі, на думку учасників протесту, необхідно внести зміни в проєкт Генерального плану Києва до 2025 року та включити 30 гектарів Протасового Яру як зелену зону в історичний ареал міста Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram