ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області на місці вбивства сімох людей вилучили шість одиниць зброї

Зброя була зареєстрована і належала учасникам події.

У селі Новоселиця Житомирської області на місці вбивства сімох киян і замаху на їх товариша вилучили шість одиниць вогнепальної зброї - всі зареєстровані і належали учасникам події. Про це повідомили в пресслужбі обласної поліції.

Підозрюваному в убивстві (Анатолію Захаренку) належить гладкоствольна рушниця ІЖ-58 16 калібру. Загиблим - мисливські карабіни "Ремінгтон", "Ругер", АКМС-МФ1, Zbroyar Z15 і травматичний пістолет ПМТ. Також під час огляду місця вбивства виявили патрони, гільзи і два ножі.

Правоохоронці вилучили три авто: ВАЗ 2121 "Нива" підозрюваного, Nissan Navara і Skoda Octavia, на яких до озера приїхали відпочивальники.

Фото: zt.npu.gov.ua

"Слідчі призначили до 200 досліджень: від судово-медичних експертиз тіл загиблих до комплексних молекулярно-генетичних і балістичних, дактилоскопічних, трасологічних і інших. Згідно з висновками експертів, причинами смерті семи загиблих стали вогнепальні дробові поранення з ушкодженнями органів", - повідомив начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області Сергій Крупей.

Правоохоронці також встановили, що тіла загиблих були в декількох місцях. Двоє чоловіків, 1986 і 1973 років народження, військові одного з батальйонів Нацгвардії, в момент загибелі перебували в альтанці, де до цього вечеряли разом з підозрюваним у вбивстві орендарем ставка.

Тіла ще двох чоловіків, волонтера 1976 р.н. і нацгвардійця 1970 року народження, поліція виявила на вході в інший будинок, де в момент конфлікту спали шестеро гостей. Молодший із загиблих був у давніх і приятельських стосунках з підозрюваним - вони були знайомі 10 років і, за попередніми даними, ніколи не конфліктували.

Ще троє чоловіків, 1970, 1973 і 1990 років народження, перебували на ліжках в одній з кімнат будинку.

"Зафіксовані на місці обставини вказують, що подальші події були несподіваними для загиблих", - йдеться в повідомленні поліції.

Кримінальне провадження відкрито за статтями про умисне вбивство та замах на умисне вбивство Кримінального кодексу України.

Фото: zt.npu.gov.ua

Нагадаємо, що 22 травня в Попільнянському районі Житомирської області місцевий орендар озера з мисливської рушниці застрелив сімох людей.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що загиблі приїхали на озеро на риболовлю. За даними слідства, компанія складалася з дев'яти осіб. "Близько першої ночі орендар озера, професійний мисливець З., на ґрунті раптових різких неприязних відносин, почав розстрілювати відвідувачів з належної йому гладкоствольної мисливської рушниці марки «ІЖ». Спочатку він убив двох, які перебували з ним поруч. Потім почав розстрілювати шістьох сплячих", - заявив Геращенко.

Урятуватися вдалося лише одному чоловікові, який прокинувся, почувши постріли, і втік. Стрільця затримали, його направлять на психіатричну експертизу.

Під час стрілянини загинув військовий Бригади швидкого реагування Національної гвардії Віталій Вульчин і двоє військовослужбовців в/ч 3066 - молодший сержант Маміченко В. і старший солдат Москалець О.

Військові були на вихідних після повернення із зони Операції об'єднаних сил.

23 травня Корольовський райсуд Житомира заарештував Анатолія Захаренка, якого підозрюють у вбивстві семи осіб біля села Новоселиця Попільнянського району.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram