ГоловнаСуспільствоЖиття

Під Львовом жителі кількох сіл перекривали трасу, вимагаючи створити ОТГ

Протестувальники вимагали дозволити створити Брюховицьку ОТГ, яка не передбачена проєктом перспективного плану області.

Під Львовом жителі кількох сіл перекривали трасу, вимагаючи створити ОТГ
Фото: zaxid.net

У Львівській області жителі села Брюховичі, а також кількох сусідніх селищ перекрили рух транспорту на міжнародній трасі Львів-Краковець у селі Підрясне з вимогою створити окрему територіальну громаду.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Акція тривала близько трьох годин. На місці були поліцейські.

Протестувальники вимагали дозволити створити Брюховицьку ОТГ, яка не передбачена проєктом перспективного плану.

Зазначимо, що поданий Львівською облдержадміністрацією перспективний план області, який передбачає створення Львівської ОТГ у складі дев'яти сільських і селищних рад, Дублян і Винників, планували затвердити на засіданні Кабміну 20 травня, але в останній момент його зняли з розгляду.

Напередодні остаточного прийняття рішення мер Львова Андрій Садовий і його заступник Любомир Зубач заявляли про те, що в Києві відбулося обговорення "підкилимового варіанта" утворення Львівської ОТГ, зокрема, йшлося про відокремлення Винників і Брюховичів, які вже є в адміністративному підпорядкуванні Львова. Тому міськрада звернулася до уряду з проханням не зменшувати територію Львова.

Водночас на сайті Брюховицької селищної ради з'явилося звернення до уряду з проханням погодити створення окремої ОТГ.

Нагадаємо, селище Брюховичі та місто Винники перебувають в адміністративному підпорядкуванні Львівської міськради й утворення окремих громад не обговорювалося впродовж п'яти років реформи децентралізації, а виникло тільки зараз. Очікують, що остаточне рішення уряду щодо перспективного плану утворення громад Львівщини буде прийнято на засіданні в середу, 27 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram