ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Втрат серед ЗСУ немає.

Бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

За минулу добу російські найманці 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, українські військовослужбовці не постраждали.

Про це повідомляє у фейсбуці пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

"За минулу добу збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню. Втрат серед наших захисників у результаті ворожих обстрілів не було", - йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстріляв українські позиції 14 разів. Зокрема, неподалік Пісків і Оріхового найманці вели вогонь по українських оборонних укріпленнях з мінометів калібру 120 мм. Тричі впродовж минулої доби під обстріли з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї потрапили українські захисники неподалік Богданівки. Двічі ворог провокував українських воїнів у районі Павлополя, використовуючи при цьому ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю і озброєння бойової машини піхоти. Околиці Авдіївки противник двічі обстріляв з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а захисників Березової окупанти провокували гранатометами і великокаліберними кулеметами.

Поблизу Мар'їнки в ранковий і вечірній час російські найманці вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, а біля Красногорівки - з великокаліберних кулеметів. Вечірньої пори помітна вогнева активність російських найманців спостерігалася в районі Водяного. Тут противник застосував міномети калібру 82 мм, озброєння БМП, автоматичні станкові гранатомети, кулемети великого калібру і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано два обстріли з мінометів, які, відповідно до Мінських угод, не повинні бути на лінії бойового зіткнення. По українських захисниках неподалік населених пунктів Оріхове і Луганське противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм.

З початку поточної доби бойовики вогневої активності не проявляли.

Нагадаємо, вчора у Слов'янську провели слідчий експеримент у справі нацгвардійця Марківа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram