ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Спалах коронавірусу виявили в гуртожитку міста та трьох лікарнях Київської області

Інфікованого виявили випадково.

Спалах коронавірусу виявили в гуртожитку міста та трьох лікарнях Київської області
Фото: facebook.com/koda.gov.ua

У Київській області спалахи COVID-19 зафіксували у гуртожитку міста Переяслав та трьох лікарнях.

Про це інформує пресслужба Київської обласної державної адміністрації у facebook.

Згідно з повідомленням, інфікованого виявили випадково. Після того, як його прооперували в результаті побутової політравми, йому зробили ПЛР-тест, який показав наявність коронавірусної інфекції.

"Вже встановлено коло контактних осіб, яким роблять необхідні аналізи. За результатами буде зрозуміло, чи є необхідність вводити стан обсервації", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у зв'язку з виявленням хворих на коронавірусом, в області припинили госпіталізацію Бородянська та Миронівська центральні районні лікарні, а Тетіївська ЦРЛ припинила прийом реанімаційних хворих.

Водночас відновила свою роботу Васильківська центральна районна лікарня. Епідемічна ситуація в гуртожитках Київської області, де раніше знайшли COVID-19, поступово стабілізується.

"Сьогодні отримали позитивну новину про епідемічний стан в гуртожитку міста Українка, де раніше було зафіксовано спалах коронавірусу. Згідно з повторними аналізами, в цьому гуртожитку людей з цією хворобою немає. А значить, більше немає потреби в обсервації місцевих жителів. Аналогічна ситуація в гуртожитку Петропавлівської Борщагівки. І плануємо сьогодні зняти пост у гуртожитку Вишневого", - зазначив в.о. голови Київської ОДА Василь Володін.

Як повідомлялося, карантин у Київській області пом'якшать 26 травня. Буде запущено пасажирський транспорт, можуть працювати дитячі садки та готелі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram