ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила масштабну схему продажу БАДів, які "захищають" від коронавірусу

Під час обшуків вилучили понад 1 млн доларів.

СБУ викрила масштабну схему продажу БАДів, які "захищають" від коронавірусу
Фото: ssu.gov.ua

Кіберспеціалісти Служби безпеки України викрили масштабний продаж несертифікованих біодобавок через інтернет, які нібито захищають від коронавірусу, а також мережу кол-центрів.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Продавці робили акцент саме на властивостях препаратів, які нібито посилюють захисні можливості організму від коронавірусу. Фактично комерсанти наживалися на страхах людей, вводячи їх в оману. Організувала продаж група компаній, яка спеціалізується на продажу біологічно активних добавок", - йдеться в повідомленні.

На сайті, де продавався препарат, стверджується, що він "протягом двох днів допомагає усунути інфекційний процес і запобігти ускладненням".

Фото: ssu.gov.ua

Під час обшуків в офісах, кол-центрах і за місцем проживання підозрюваних вилучили документи та інструкції, що підтверджують їх протиправну діяльність. Також було виявлено понад 1,1 млн доларів США.

Фото: ssu.gov.ua

"Також встановлено, що через продаж добавок та іншої продукції підозрювані ухилялися від сплати податків і зборів в особливо великих розмірах. Своїми діями вони завдали шкоди державному бюджету на суму понад 80 млн гривень", - додали в СБУ.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що з початку введення карантину в Україні СБУ викрила 207 інтернет-агітаторів, які поширювали фейки про коронавірус. Було заблоковано близько 2000 інтернет-спільнот із загальною аудиторією 800 000 користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram