ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Київській області з 26 травня пом'якшать карантин

Запустять пасажирський транспорт, можуть запрацювати дитячі садочки та готелі.

У Київській області з 26 травня пом'якшать карантин
Фото: Макс Требухов

У Київській області з 26 травня послаблять карантин - буде запущено громадський транспорт, можуть запрацювати дитячі садочки та готелі. Про це повідомив тимчасовий в.о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін на брифінгу.

Нестабільна епідеміологічна ситуація завадила впровадити одночасне послаблення карантину з Києвом.

"Радий повідомити вас, що від завтра, 26 травня, в Київській області карантин пом'якшено. Дозволено, але за умови чіткого контролю за дотриманням вимог, регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в міському, приміському, міжміському сполученні та всередині області. При цьому кількість пасажирів має дорівнювати кількості сидячих місць", - повідомив Володін.

Відстань між водіями і пасажирами має становити не менш ніж метр або повинен бути захисний екран. Усі повинні бути в масках.

Згідно з вимогою Кабміну, для ослаблення карантину загальна кількість випадків захворювання на COVID-19 за останні сім днів не повинна перевищувати 12 осіб на 100 000 населення. Завантаженість ліжок у лікарнях, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим COVID-19, повинна бути менш ніж 50%, а середня кількість ПЛР-тестів має перевищувати 12 на 100 000 населення впродовж семи днів.

"На сьогодні в Київській області маємо такі показники: інцидентність - 11,94. Завантаженість лікарень - 19,03, а середня кількість ПЛР-тестів - 19,34", - повідомив Володін.

Він додав, що в області дозволено проведення спортивних змагань без глядачів і не більш ніж 50 учасників. Релігійні заходи дозволені з розрахунку одна людина на 10 кв. метрів приміщення, всі повинні бути в масках, при вході вимірюватимуть температуру.

"Окремо підкреслю, що це рішення не остаточне. КОДА продовжує моніторити епідеміологічну ситуацію щодня, в разі зростання захворюваності карантинні обмеження знову можуть бути посилені", - повідомив голова Київської ОДА.

Він також повідомив, що в гуртожитках м. Українка і на Петропавлівській Борщагівці одужали всі хворі на коронавірус, тому обсервація жителів завершена. Також планується зняття санітарно-епідеміологічного поста в гуртожитку Вишневого.

"Разом з тим черговий спалах захворювання виявили в гуртожитку Переяслава. Він розташований на території студмістечка, де зараз живе 165 осіб. Інфікованого виявили випадково, після того як його прооперували через побутову політравму. Йому зробили швидкий і ПЛР-тест, які показали наявність коронавірусу", - повідомив керівник КОДА.

Нагадаємо, з 25 травня послабили карантин у Києві, Вінницькій, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській і Чернігівській областях. Ослаблення стосуються роботи громадського транспорту та дитячих садків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram