ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Степанов оголосив про продовження термінів прийому документів на посаду глави Нацслужби здоров'я

Кандидати можуть податися до 18:00 27 травня.

Степанов оголосив про продовження термінів прийому документів на посаду глави Нацслужби здоров'я
Фото: facebook/ Максим Степанов

Глава МОЗ Максим Степанов оголосив про продовження терміну прийому документів від кандидатів на посаду голови Національної служби здоров'я України. Про це він повідомив на брифінгу.

Спочатку прийом документів був оголошений із 22 травня до 18:00 25 травня.

"Але я прийняв питання від людей, які не встигають подати документи, прийнято рішення продовжити терміни. Це дозволяє закон – до п'яти днів продовжити, і кінцевий термін зараз – до середи 27 травня, 18 години", – повідомив Степанов.

Він додав, що законом встановлено критерії щодо цієї посади.

"Всі бажаючі, які мають відповідний досвід і відповідають критеріям і вважають, що здатні керувати таким закладом – будь ласка, можете подавати документи", – оголосив глава МОЗ.

Нагадаємо, що 19 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов провів співбесіди з трьома переможцями конкурсу на главу НСЗУ.

Запрошення прийшло на наступний день після того, як в інтерв'ю LB.ua Оксана Мовчан розповіла, що міністр не виконав обіцянку й не провів співбесіди минулого тижня.

20 травня Максим Степанов відхилив усі кандидатури на голову Національної служби здоров'я України, які брали участь у конкурсі.

Найбільше балів на конкурсі в січні набрала в. о. глави НСЗУ Оксана Мовчан, на другому місці – заступник голови НСЗУ Наталія Рябцева, на третьому – директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

Попередній керівник НСЗУ Олег Петренко звільнився наприкінці 2019 року, відтоді службою керує його заступниця Оксана Мовчан.

22 травня на порталі вакансій державної служби з'явилося оголошення про пошук кандидатів на посаду голови Національної служби здоров'я України. Подати документи можна до понеділка, 25 травня. Отже, подавати документи можна всього два дні – або в п'ятницю, або в понеділок.

Колишній глава Національної служби здоров'я України Олег Петренко заявив, що подав документи на посаду глави НСЗУ.

Команда Національної служби здоров'я України закликає президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і голову Верховної Ради Дмитра Разумкова сприяти проведенню відкритого конкурсу на посаду глави НСЗУ й не допустити позаконкурсного призначення глави Служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram