ГоловнаСуспільствоЖиття

Київське метро відновило перевезення пасажирів

Зайти на станції можна тільки в масці або респіраторі.

Київський метрополітен відновив пасажирські перевезення через майже два місяці карантину через коронавірус. Скористатися "підземкою" можна за умови наявності маски або респіратора. Проте, на станції пускають пасажирів без рукавичок, хоча в оголошеннях просять їх використовувати, пише "Укрінформ".

Фото: pravda.com.ua

Працівники метрополітену просять людей дотримуватися безпечної дистанції.

Фото: pravda.com.ua

Усі станції працюють у звичайному режимі, проте не виключено, що можуть бути тимчасові обмеження на вхід на деяких із них, щоб уникнути скупчення пасажирів.

Крім того, у пасажирів з ознаками респіраторного захворювання мають на вході вимірювати температуру. Якщо вона вища 37,2, їм буде відмовлено в проїзді.

Нагадаємо, що Київський метрополітен припинив перевезення пасажирів 17 березня.

13 травня мер Києва Віталій Кличко попросив Кабінет Міністрів дозволити роботу метрополітену з 25 травня.

При цьому міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що цього робити не варто, тому що, "звичайно, можна масковий режим, дезінфекцію, скринінг, але обмежувати на пероні, у вагонах досить важко".

У МОЗ повідомили, що не бачать проблеми у відкритті метро при дотриманні вимог епідеміологів.

Київський метрополітен заявив про готовність відновити пасажирські перевезення з 25 травня, якщо Кабмін прийме відповідне рішення.

18 травня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів має намір дозволити роботу метрополітену з 25 травня в тих містах, де дасть змогу це зробити епідемічна ситуація із захворюваністю на коронавірус.

23 травня Київ прийняв рішення відновити роботу громадського транспорту. Наземний громадський транспорт у столиці почав працювати з 12:00 23 травня.

Після цього головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що питання відкриття метро в Києві міська комісія має вирішити 25 травня. Рішення залежить від показника інцидентності захворюваності на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram