ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти за добу 12 разів відкривали вогонь на Донбасі

Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Окупанти за добу 12 разів відкривали вогонь на Донбасі
Пророссийские боевики на оккупированной части Донбасса
Фото: EPA/UPG

За 24 травня в зоні бойових дій на Донбасі збройні формування Росії 12 разів порушували режим припинення вогню. Вони застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм і 120 мм, повідомили в пресслужбі Міноборони.

Втрат у результаті ворожих обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

Околиці Кам'янки з напрямку окупованої Василівки обстрілювали з артилерійських систем 122 мм. Поруч з Авдіївкою застосовували ручні протитанкові гранатомети і випустили 20 мін 82-го калібру.

По околицях Красногорівки стріляли з 82 мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і кулеметів, а по захисниках Новотроїцького та тричі біля Старогнатівки – з гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік Водяного російські найманці стріляли з мінометів 120 мм і 82 мм, було випущено 13 мін. У районі Оріхового двічі стріляли з мінометів 120 мм, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

По Новолуганському двічі вели вогонь з напрямку окупованого селища Байрак зі ствольної артилерії 122 калібру (30 снарядів), а також випустили 26 мін 120-го і 82-го калібру.

"Агресивна і злочинна поведінка російських найманців викликала негайну реакцію Об'єднаних сил – вогнем зі штатного озброєння по позиціях окупантів наші підрозділи рішуче придушила ворожу активність", – додали в Міноборони.

Від початку поточної доби російські збройні формування неподалік Пісків стріляли з мінометів 120 мм, біля Мар'їнки – зі станкових протитанкових гранатометів.

Додатково повідомляється, що випадків захворювання на коронавірус серед складу Об'єднаних сил немає.

Нагадаємо, що окупанти 23 травня обстріляли село Кам'янка Донецької області, у результаті чого було зруйновано два дачних будинки. В одному зруйнований дах, в іншому – зовнішню стіну та покрівлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram