ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У харківській лікарні зафіксували спалах коронавірусу серед медиків

Серед хворих - головлікар і завідувач анестезіологією.

У харківській лікарні зафіксували спалах коронавірусу серед медиків
Фото: Харьковская ОГА

У Харківській обласній інфекційній лікарні 20 медиків заразилися COVID-19. Серед хворих - головлікар і завідувач анестезіологією, пише місцеве видання NewsRoom з посиланням на пресслужбу обласної держадміністрації.

"За фактом зараз інфекційною лікарнею керує співробітник Харківської медичної академії післядипломної освіти Валентина Маслова. Вона суміщала ХМАПО і інфекціонку, зараз основним місцем буде інфекціонка. Офіційно обов'язки на неї покладуть з вівторка", - розповіли в ОДА.

Як повідомив професор ХМАПО Віктор Корсунов, який консультує інфекціонку, зараз у медичній установі "обстановка на межі вибуху" через надзвичайне емоційне і фізичне навантаження, яке лягає на плечі медиків.

У неділю в ОДА відбулася нарада щодо інфекційної лікарні, на якій Корсунов розповів про критичну ситуацію в лікарні. "Здається, що почули. Плани правильні - сформувати зовнішні додаткові бригади персоналу, оптимізувати рух пацієнтів з підозрою на COVID-19, відкрити додаткові лікарні для прийому хворих. Подивимося на дії вже з понеділка", - написав він у фейсбуці.

За інформацією Харківської ОДА, зараз обласна інфекційна лікарня заповнена на 88% (зайняті 175 ліжок з 200). Однак завдяки перерозподілу пацієнтів в інші медзаклади з понеділка цей показник повинен опуститися до 50%. При цьому у ситуації, яка склалася, в обласній адміністрації звинуватили керівника інфекціонки Павла Нартова: мовляв, менеджер нібито не робив ніяких кроків, щоб розвантажити лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram