ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Колишній глава НСЗУ візьме участь у відборі на цю посаду

Керівника НСЗУ обиратимуть без конкурсу.

Колишній глава НСЗУ візьме участь у відборі на цю посаду
Фото: Макс Левин

Колишній глава Національної служби здоров'я України Олег Петренко подав документи на посаду глави НСЗУ.

Про це він повідомив у Facebook.

"Прийняв особисте рішення: з метою підкреслити абсурдність вимог і процедури швидких "відборів" подав документи для участі у ньому як засновник і перший голова НСЗУ (документи вже прийняті)", - написав Петренко.

Він підкреслив, що "готовий до "співбесіди".

"Спробую пояснити черговому "ефективному менеджеру", що таке стратегічні закупівлі медичних послуг, тарифи і універсальне покриття (КОЖЕН отримує необхідну йому медичну допомогу ВЧАСНО, НАЛЕЖНОЇ ЯКОСТІ БЕЗ фінансових труднощів)та непростий тривалий шлях до нього, "страхову медицину" і її відмінність від солідарного медичного страхування і багато іншого з економіки охорони здоров'я, для тих, чия компетенція це тільки "буду рятувати нашу медицину", - пояснив ексглава НЗСУ.

Олег Петренко назвав ситуацію навколо конкурсу на посаду глави НСЗУ фарсом.

"Так виглядає ФАРС, але це було б смішно, якби не було так сумно і ризиковано. Для нас усіх, пацієнтів, установ охорони здоров'я, команди НСЗУ і її партнерів", - зазначив він.

Також Петренко запрошує бажаючих взяти участь у процедурі громадського спостереження за проведенням співбесіди з главою МОЗ на відповідність кваліфікаційним вимогам.

20 травня стало відомо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов відхилив усі пропозиції кандидатури на голову НСЗУ.

Нагадаємо, що найбільшу кількість балів на конкурсі у січні набрала в.о. глави НСЗУ Оксана Мовчан, на другому місці - заступник голови НСЗУ Наталія Рябцева, на третьому - директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

22 травня на порталі вакансій державної служби з'явилося оголошення про пошук кандидатів на посаду глави НСЗУ. Подати документи можна до понеділка, 25 травня, тобто усього два дні - або в день оголошення вакансії, або у понеділок. Керівника НСЗУ обиратимуть без конкурсу.

Попередній керівник НСЗУ Олег Петренко звільнився наприкінці 2019 року, відтоді службою керує його заступниця Оксана Мовчан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram