ГоловнаСуспільствоЖиття

На Хрещатику замість традиційних каштанів висадили туї

У Києві на Хрещатику замість традиційних каштанів висадили ялівець. Фотографії оновленої вулиці з'явилися в соцмережах.

Фото: https://www.facebook.com/ilyasagaidak

Фото: https://www.facebook.com/ilyasagaidak

Фото: https://www.facebook.com/ilyasagaidak

У Київміськраді пояснили, що вихлопні гази мають згубний вплив на каштанові дерева, а ялівець не надто вимоглива рослина, тому у нього більше шансів вижити в таких умовах, пише видання AP news.

"З одного боку ми всі розуміємо, що каштани є символом Києва і цю традицію варто підтримувати, але важливий нюанс, який зараз не враховують. На Хрещатику зараз масовий рух і вулиця з пішохідної перетворилася на магістраль. Каштанам там дуже погано. Під час інтенсивного руху каштани сохнуть, особливо ті, що біля дороги", - сказала член постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики Олеся Пинзеник.

У "Київзеленбуді" вважають, що ялівець покращує естетичний вигляд Хрещатика і планують загалом висадити понад 200 кущів.

"У рамках благоустрою вулиці Хрещатик в лунках висаджують ялівці. Всього від вул. Прорізної до вул. Богдана Хмельницького буде висаджено 200 кущів ялівцю козацького Gold Coast і 50 дерев ялівцю скельного Skyrocket. Висаджені рослини значно покращують естетичний вигляд вулиці, однак є тимчасовим заходом перед початком її реконструкції", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, раніше в "Київзеленбуді" заявили, що каштани на Хрещатику після реконструкції замінять на платани. Ця рослина не вимагає регулярного поливу і витримує низькі та високі температури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram