ГоловнаСуспільствоЖиття

Степанов сказав, що Київ може послабити карантин

На ранковому брифінгу міністр заявив, що "на сьогодні це неможливо".

Степанов сказав, що Київ може послабити карантин
Фото: facebook/ Максим Степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов змінив свою думку щодо послаблення карантину в Києві після того, як столична комісія з ТЕБ і НС ухвалила рішення про відновлення роботи громадського транспорту.

"Хороша новина для киян. Нещодавно мені надійшли нові дані за показниками готовності регіонів до послаблення карантину. Рівень захворюваності у місті Київ зараз становить 11.7 на 100 тис. населення за норми 12. Це означає, що Київ може переходити на другий етап виходу з карантину", - написав Степанов на сторінці у фейсбуці в суботу.

Хоча на ранковому брифінгу міністр заявив, що пом'якшення карантину в Києві на сьогодні неможливе через невідповідність столиці одному з показників.

Степанов також розповів, що в п'ятницю його заступник і головний санітарний лікар Віктор Ляшко зустрівся з представниками "Київського метрополітену".

"Працівники відповідально поставилися до організації безпечного перевезення під час епідемії коронавірусу. Розробили дистанційні розмітки, закупили термометри і захисні щитки для співробітників, а також забезпечили станції інформаційними матеріалами та відеороликами про COVID-19", - повідомив міністр.

Він також нагадав, що таблиця показників для послаблення протиепідемічних заходів буде оновлюватися щодня на сайті МОЗ.

Нагадаємо, з 22 травня в Україні ввели адаптивний карантин, згідно з яким регіони зі сприятливою епідемічною ситуацією можуть знімати обмеження, а інші - ні. За даними МОЗ на 22 травня, Київ і ще низка українських регіонів не відповідали умовам для пом'якшення карантину

Після цього мер столиці Віталій Кличко попросив Кабінет Міністрів дозволити роботу громадського транспорту у Києві, бо в місті відбувається транспортний колапс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram