ГоловнаСуспільствоПодії

У Нацгвардії підтвердили загибель трьох службовців під час масового вбивства в Житомирській області

Один з них - старший сержант Віталій Вульчин.

Під час стрілянини неподалік села Новоселиця Житомирської області загинув військовий Бригади швидкого реагування Національної гвардії Віталій Вульчин і двоє військовослужбовців в/ч 3066 – молодший сержант Маміченко В. та старший солдат Москалець О.

Військові перебували поза службою – вони перебували на вихідних після повернення із зони операції Об'єднаних сил. Про це повідомили на сторінці Бригади швидкого реагування Національної гвардії у Facebook.

"22 травня близько 1:00 ночі неподалік села Новоселиця Попільнянського району Житомирської області місцевий житель, орендатор водойми, під час конфліктної ситуації з відпочиваючими з рушниці позбавив життя 7 людей. Серед загиблих є і військові НГУ, а також колишні учасники АТО і волонтери", – уточнили в Нацгвардії.

Віталій Вульчин
Фото: facebook.com/NGUmainpage
Віталій Вульчин

"Він (Вульчин. – Ред.) тільки що повернувся з фронту, де 8 місяців захищав нашу країну від маріонеткових бойовиків і кадрових військових сусіднього східної держави. Пройшовши бої на Світлодарськ дузі, де щодня смерть дихала йому в спину, трагедія підкралася на мирній землі. Його застрелили уві сні, коли був на заслуженому відпочинку зі своїми друзями", – додали в Бригаді швидкого реагування Нацгвардії.

Нагадаємо, що заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що загиблі приїхали на озеро на риболовлю. За даними слідства, компанія складалася з дев'яти осіб. "Приблизно о 1 годині ночі, орендар озера, професійний мисливець З., на ґрунті раптово виниклих різких неприязних відносин, почав розстрілювати відвідувачів із гладкоствольної мисливської рушниці марки «ІЖ». Спочатку він убив двох, що залишалися з ним поруч. Потім почав розстрілювати шістьох, що спали", – заявив Геращенко.

Врятуватися вдалося лише одному, який прокинувся, почувши постріли, і втік. Той, хто стріляв затриманий, його направлять на психіатричну експертизу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram