ГоловнаСуспільствоЖиття

ОАСК скасував розпорядження КМДА про пішохідну зону на Контрактовій площі в Києві

Суд вирішив, що органи місцевого самоврядування мають право тільки тимчасово обмежувати рух.

ОАСК скасував розпорядження КМДА про пішохідну зону на Контрактовій площі в Києві
Улица Сагайдачного
Фото: http://foto.meta.ua

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Київської міської державної адміністрації про облаштування пішохідної зони на вулиці Сагайдачного і Контрактової площі в столиці.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на рішення ОАСК від 18 травня.

Відзначають, що ОАСК проаналізував законодавство, чинне на момент прийняття зазначеного рішення, і дійшов висновку, що органи місцевого самоврядування мають право тільки тимчасово обмежувати рух транспорту на вулицях під час проведення ремонтних та інших робіт або проведення масових заходів.

У рішенні суду підкреслюється, що можливість встановлення повної заборони транспортних засобів на вулицях передбачена тільки для окремої категорії транспортних засобів і у виняткових випадках.

"Повноважень органів місцевого самоврядування для повної безстрокової заборони руху транспортних засобів на вулицях законодавством не передбачено", - йдеться в рішенні суду.

Відзначають, що позов про скасування відповідного розпорядження КМДА подали шестеро фізичних осіб.

Нагадаємо, в 2016 році київська влада вирішила реалізувати проєкт створення пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Петра Сагайдачного й оголосила конкурс на розробку нової схеми руху транспорту. Проєкт-переможець "Київська вітальня" передбачає створення публічного простору, але без капітального втручання в міське середовище. Архітектори зробили акцент на розвитку пішохідної та велосипедної інфраструктури, передбачили освітлення вулиць і підсвічування будівель.

У 2017 році Контрактову площу зробили пішохідною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram