ГоловнаСуспільствоЖиття

ПЦУ пояснила правила проведення богослужінь після пом'якшення карантину

Дозволяється проведення богослужінь за участю не більш ніж однієї людини на 10 кв. метрів.

ПЦУ пояснила правила проведення богослужінь після пом'якшення карантину
Фото: EPA/UPG

Помісна Православна церква України пояснила правила, за якими можуть здійснюватися богослужіння в умовах адаптивного карантину.

Про це повідомляють на сторінці ПЦУ у фейсбуці.

"Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, дозволяється проведення богослужінь за участю не більш ніж однієї людини на 10 квадратних метрів площі храму. Перед тим, як піти на богослужіння, потрібно виміряти температуру. Варто залишитися вдома, якщо ви погано почуваєтеся або маєте ознаки респіраторних захворювань, контактували нещодавно з хворими. У разі хорошого самопочуття в храм заходити тільки в масках. Якщо в людини немає при собі маски, парафія повинна запропонувати її віруючим. Також у храмі обов'язково повинні бути присутніми дезінфікуючі засоби, розташовані відразу при вході. Крім цього, слід регулярно дезінфікувати храм і поверхні, хоча для шанування ікон достатньо поклону", - йдеться в повідомленні.

Відзначають також, що віруючі можуть брати участь у богослужінні на території храму з дотриманням "соціальної дистанції". Для цього священнослужителям слід попередньо позначити місця для зручності і безпеки віруючих. За можливістю - розмістити на вулиці засоби трансляції.

Причастя буде, як і раніше, подаватися кожному окремо в руки. Але перед цим і священник, і віруючі повинні окремо продезінфікувати руки.

Нагадаємо, 15 травня предстоятель Православної церкви України Епіфаній надіслав лист прем'єр-міністру Денису Шмигалю з проханням послабити карантин для віруючих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram