ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики сім разів відкривали вогонь на Донбасі

Один військовий загинув, семеро отримали поранення.

За добу бойовики сім разів відкривали вогонь на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи заборонені міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляв наші позиції неподалік Широкиного, Павлополя, Старогнатівки, Авдіївки й Богданівки.

У районі відповідальності угруповання "Північ", біля Кримського, ворог відкривав вогонь зі 120 мм мінометів, а по захисниках Трьохізбенки – з мінометів 82-го калібру.

У результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, двоє дістали поранення й ще п'ятеро – бойові травми.

"Військовослужбовці Об'єднаних сил невідкладно реагували на ворожі збройні провокації і прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитися від продовження обстрілу", – заявили в штабі.

Згідно з даними розвідки, 21 травня було поранено щонайменше чотирьох російських окупантів.

Нагадаємо, раніше громадська організація "Східна правозахисна група" заявила, що в окупованих Росією районах Донецької й Луганської областей почалася мобілізація резервістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram