ГоловнаСуспільствоВійна

Ветеран Михайло Дворянчук: "На сьомому році війни все більше питань, на які потрібно давати відповіді"

Колишній учасник АТО/ООС відвідав зустріч в ОПУ, на якій остаточно домовилися про створення Нацради ветеранів при президентові.

Ветеран Михайло Дворянчук: "На сьомому році війни все більше питань, на які потрібно давати відповіді"
Фото: Facebook Михаил Дворянчук

Національна рада ветеранів при президентові України повинна підіймати в публічну площину багато питань, на які потрібно давати відповіді на сьомому році війни з Росією. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова ГО "Земельний омбудсмен", учасник бойових дій в АТО/ООС Михайло Дворянчук.

Він повідомив, що в Офісі президента пройшла зустріч, на якій остаточно домовилися про створення Нацради ветеранів при президентові.

"Питання назріло ще з 2014 року. Тому що актуальні для нас питання залишилися без уваги. Мені подобається ідея президента саме в такому форматі, без політичних інтрижок. Усе відкрито. Без усіх цих постановочних скандалів. Місце, де можна буде сказати, що дійсно потрібно робити. Для мене, моїх побратимів, їхніх сімей. Для волонтерів. Для тих, хто виніс і несе війну на своїх плечах ", – написав він.

За його словами, "вже сьомий рік триває війна з Росією, і питань, на які потрібно давати відповіді, усе більше й більше".

"Потрібно завершити слідство щодо Іловайська і Дебальцевого. Порушити питання саботажу у 2014 організації опору в Криму і здачі Донецька й Луганська. Звичайно, ми триматимемо руку на пульсі й щодо Мінських домовленостей. Окремо стоїть питання військовополонених і зниклих безвісти воїнів", – написав Михайло Дворянчук.

За його словами, є величезний пласт роботи в соціальній сфері (пільги, програми реабілітації та лікування ветеранів й інвалідів війни, соцзахист).

"Рада ветеранів – це місце, де чиновники повинні бачити очі того, заради кого вони працюють. І ми точно зможемо спільно поліпшити спілкування, комунікацію між нами й державою", – зазначив він.

Ветеран додав, що планує взяти участь у розробці законопроєкту про приватні військові компанії.

Нагадаємо, що 27 квітня глава Офісу президента України Андрій Єрмак виступив з ініціативою створення Ради ветеранів при ОПУ як дорадчого органу. 

Метою створення є оперативне реагування на потреби ветеранів та їхніх сімей, а також підтримка у розв'язанні нагальних питань.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram