ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області СБУ викрила депутата на розкраданні мільйонів з бюджетних коштів

Це власник будівельної фірми, яка уклала договір про ремонт доріг у регіоні.

У Рівненській області СБУ викрила депутата на розкраданні мільйонів з бюджетних коштів
Фото: СБУ

У Рівненській області Служба безпеки України викрила депутата на розкраданні мільйонів з бюджетних коштів під час ремонту доріг державного значення.

Це депутат Сарненської районної ради, який володіє будівельною компанією, повідомили у пресслужбі СБУ. Менеджмент його компанії в 2017 році уклав договір зі Службою автомобільних доріг Рівненської області про ремонт доріг регіону.

"Вартість проєкту, який фінансувався за рахунок державного бюджету, становила майже 29 млн гривень", - уточнили в СБУ.

Депутат спільно з керівником його будівельної компанії завищили вартість ремонтних робіт. Підрядники вносили недостовірні дані в акти транспортних послуг і товарно-транспортні накладні про кількість доставленої продукції. Таким чином вони привласнили майже 10% бюджетних коштів, виділених на ремонт, тобто близько 2,7 млн гривень.

Правоохоронці провели обшуки у фігурантів і вилучили понад 800 000 грн, техніку і документи. Суд арештував їхнє майно.

"Депутату Сарненської районної ради і його спільникові в рамках кримінального провадження оголосили підозру за ч. 5 ст.191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 191 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки)", - додали в СБУ.

Нагадаємо, що в квітні мера Покрова Олександра Шаповала затримали за підозрою у привласненні великої суми бюджетних коштів. Гроші виділили на капітальний ремонт покрівель житлових будинків і установ освіти. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram