ГоловнаСуспільствоЖиття

У КМДА назвали умови відкриття торгових центрів

Про офіційну дату говорити наразі зарано.

У КМДА назвали умови відкриття торгових центрів
Фото: http://donbass.ua

Торгово-розважальні центри у Києві відкриються після відновлення роботи метрополітену і за дотримання обмежень, що існують.

Про це повідомили у Київській міській держадміністрації.

"Столична влада пильно стежить за інформаційним простором, і ми "за" відкриття ТРЦ, але водночас необхідно нівелювати всі складнощі і ризики збільшення захворюваності. Торгово-розважальні центри без метрополітену навряд чи зможуть заробити, хоча б тому, що працівникам необхідно добиратися на роботу. Це саме та частина працівників, яка забезпечує функціонування бізнесу, який працює в ТРЦ. Тому, щоб не ускладнювати трафік у Києві, є сенс почекати з відкриттям ТРЦ до відновлення роботи метрополітену. Тому ми чекаємо рішення Кабінету Міністрів, коли нам дозволять відкрити метро", - розповів в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Він наголосив, що послаблення карантину не варто розцінювати як повне його скасування.

Мондрієвський також заявив, що після відкриття ТРЦ у разі порушення карантинних правил, відповідні підрозділи матимуть право штрафувати або навіть закривати такі центри.

Радник мера столиці Володимир Бондаренко додав, що говорити про офіційну дату відкриття ТРЦ у Києві наразі зарано.

"У нас не буде прив'язки до конкретної дати, коли саме відкриються всі ТРЦ. Це пов'язано з тим, що кожен центр має різний ступінь готовності до цього. Тому щойно ТРЦ буде готовий до відкриття за умови дотримання всіх правил, він і почне роботу", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ТРЦ у Києві відкриють на другому етапі пом'якшення карантину.

На першому етапі Київ відкриє непродовольчі магазини, перукарні, парки та сквери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram